Er du aggressiv, blir hunden din det også

Gjennom en ny, årslang undersøkelse fra University of Pennsylvania, har vetrinærer funnet ut at hundeeiere som bruker konfronterende eller aversive metoder for å trene opp aggresive hunder, vil ende opp med hunder som fortsetter å være aggresive – såfremt treningsmetodene ikke endres underveis.

Den samme undersøkelsen fant også at bruk av ikke-aversive eller nøytrale opplæringsmetoder som ytterligere trening eller belønning lokket fram svært få negative reaksjoner. I spørreskjemaet ble hundeeierne spurt om hvordan de tidligere hadde behandlet aggressiv atferd, om det var en positiv, negativ eller nøytral effekt på hunders atferd og om aggressive reaksjoner skyldes metoden de brukte. Eierne ble også spurt om hvor de har lært å trene teknikk.

Av de 140 avsluttede undersøkelsene var dette flere av metodene: «slå eller sparke hunden for uønsket atferd» (43 prosent), «knurre på hund» (41 prosent), «fysisk tvinge en gjenstand ut av hunden (39 prosent), «alpha roll» fysisk – rulle hunden på ryggen og holde den (31 prosent), «stirre på eller stirre ned» (30 prosent) «dominans down» – fysisk tvinge hunden ned på sin side (29 prosent) og «ta tak i hunden ved å riste» (26 prosent). Disse metodene lokket fram en aggressiv respons fra minst 25 prosent av de hundene det ble forsøkt på.

Referanser: